Informatie over ringen (in 2021 is de kleur VIOLET)

Over het bestellen van ringen bestaat veel onduidelijkheid!

Op het bestelformulier wat u HIER kunt downloaden ziet u een paar data staan. Deze corresponderen met een bestelronde.

• Ringen bestelling ingeleverd bij Ruud Lohuis VOOR 5-5-2020 betekend dat u de ringen krijgt NA 1-10-2020
  • Ringen bestelling ingeleverd bij Ruud Lohuis VOOR 20-9-2020 betekend dat u de ringen krijgt NA 15-12-2020
  • Ringen bestelling ingeleverd bij Ruud Lohuis VOOR 20-1-2021 betekend dat u de ringen krijgt NA 1-4-2021
  • Ringen bestelling ingeleverd bij Ruud Lohuis VOOR 20-3-2021 betekend dat u de ringen krijgt NA 15-5-2021

Let er dus op, dat u ruim voor de aangegeven datum uw formulier inlevert bij Ruud!

Voor beschermde vogels kunt u HIER het formulier downloaden.

U kunt op diverse manieren de ringen bestellen:

De voorkeur van het bestuur.

• U download het bestelformulier, en slaat het op op uw pc.
  • Vervolgens opent u het met acrobat reader (hetgeen als u dit niet op de pc heeft staan, gratis is te downloaden vanaf HIER).
  • Vervolgens kunt u dit formulier invullen op de pc, en als u klaar bent opslaan.
  • U kunt het vervolgens per mail versturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (of via formulier in menu item RINGEN BESTELLEN/CONTACT) versturen aan de ringen commissaris Ruud Lohuis, onder vermelding dat het geld wordt over gemaakt per bank.
  • U maakt vervolgens het geld over per bank, onder vermelding van RINGEN (de ringen worden pas besteld als het geld binnen is op de rekening van de vereniging!).

Een tweede manier kan zijn:

• U download het bestelformulier, en slaat het op op uw pc
  • U vult dit formulier in op uw pc en PRINT het uit, of print het uit en vult het in met de hand.
  • U stopt het formulier in een envelope en doet dit bij de ringen commissaris door de brievenbus(of u scant het ingevulde formulier in als PDF, en verstuurd het naar Ruud per mail)
  • U maakt het verschuldigde bedrag over per bank, of doet dit cash (gepast betalen) erbij in de envelope.

CULTUURVOGELS:

Bij het bestel formulier voor cultuurvogels gelden dezelfde regels, alleen kun je dit formulier WEL invullen op de pc maar NIET opslaan! Dus of op de pc invullen en uitprinten of uitprinten en met de hand invullen. Dan MOET het volledig ingevulde en ONDERTEKENDE originele formulier in een envelope door de brievenbus bij Ruud Lohuis worden bezorgt (dit is een door de overheid verplichte procedure, dus opsturen naar Ruud of bij hem in de brievenbus bezorgen). NIET VERGETEN UW BSN (BURGER SERVICE NUMMER)IN TE VULLEN!

Via het formulier wat onder het menu ringen bestellen/contakt staat, kunt u Ruud vragen stellen en/of uw bestelformulier (NIET DIE VAN CULTUURVOGELS DUS!)naar hem toe versturen.

Het verschuldigde bedrag kunt u over maken op:

Bankrekeningnummer: NL16ABNA0620074809

t.n.v. DE VOGELVRIEND

Nogmaals, u kan nog altijd op de manier ringen bestellen die u altijd al gewend was. Het is echter voor de ringencommissaris veel minder werk als alles digitaal wordt aangeleverd. Ook is het in huis hebben van kontant geld niet wenselijk en steeds lastiger op de rekening te krijgen bij de bank. Dus het vriendelijke verzoek in ieder geval de betalingen zo veel mogelijk per bank te verrichten.

nog een belangrijk punt, u krijgt van RUUD binnen een week een bevestiging per e-mail dat hij uw bestelling in goede orde heeft ontvangen. Heeft u na een week dus nog geen bericht, neemt u dan zelf even kontakt op met Ruud!

Voor alle verdere informatie en de prijzen van de ringen kunt u bij de NbvV terecht via deze LINK.